fredag, september 18

Edsel Ribs

Edsel ribs for the grill 4 port
1.2 kg tjocka revbensspjäll
vatten
hickory liquid smoke
1½ msk koncentrerad apelsinjuice
2½ msk flytande honung
1 msk dijonsenap
3 msk tiger sauce
1 tsk creole seasoning eller annan grillkrydda

Förbered spjällen dagen innan; blanda 10 delar vatten med 1 del Hickory liquid Smoke i en kastrull och koka upp. Tillsätt spjällen och låt dem få ett uppkok. Sänk värmen och låt sjuda en timme, ta upp spjällen och låt dem svalna. Blanda samman apelsinjuice, honung, dijonsenap och tigersauce och pensla spjällen med blandningen. Låt marinera ett par timmar och strö sedan över creole seasoning . Kör spjällen i ugn tills de fått fin färg. Lägg över i folieform och värm endast på grenröret. Servera med en blandad sallad och ett gott bröd.

Fläskfilé a la T-bird


Ibland krävs det lite mer variation och lyx

Fläskfilé a la T-bird
tagliatelle för 4 portioner
vatten
olja
folieform
750 gram fläskfilé
1 msk smör
100 gram gorgonzola
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
salt och svartpeppar
Koka tagliatelle enligt anvisningar på paketet. Lägg i en folieform. Stek hela fläskfilén i smör. Den ska vara nästan klar, salta och peppra. Låt svalna och skär den sedan i skivor som läggs på pastan. Blanda samman gorgonzola, creme fraiche, vitlök och klicka över köttet.


Ramblerost

Ramblerost med hjortronchutney 4 port

200 gram hjortron
1 stjärnanis
2 msk äppelcidervinäger
3 msk socker
200 gram västerbottensost
folie

Koka upp hjortron, stjärnanis, vinäger och socker i en kastrull, låt sjuda 10 minuter. Ta upp stjärnanisen. Dela osten i 4 bitar och lägg på foliebitar, klicka på hjortronchutneyn och stäng igen foliepaketen väl.






T-birdrulle

För att inte förstöra och jämna ut alla T-birdens former krävs en mindre fet variant. Vill man slimma mer använd light majonnäs

T-birdrulle 4 port

4 tortillabröd
½ grillad kyckling i bitar
1 finhackad rödlök
1 finhackad röd paprika
1 dl majonnäs
1 msk fransk senap
salt och peppar
2 dl riven ost, gärna Präst
folie

Blanda samman kyckling, rödlök, paprika, majonnäs, senap och smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen på tortillabröden och strö över riven ost. Rulla ihop och linda in varje rulle i folie, stäng till ordentligt

torsdag, april 23

Ta fram bilarna

Snart börjar säsongen med att laga mat på bilmotorn igen. Jag kommer att visa upp lite mer recept och funderingar över;

CAR-B-Q

Har varit ute och luftat Wildcaten, känt på draget och lyssnat på mullret. Islutet av veckan kommer den nyrenoverade växellådan till -48 hem också. Har fantiserat om vilka recept som ska testas ut för sommarens alla utflykter.

Men först ska jag åka ned till Stockholm och få tillbringa en dag med de andra finalisterna i kokbokstävlingen. Jag hoppas på VÅRväder och en dag i glada människors sällskap.

Jag kommer åter

torsdag, mars 19

Vann koksbokstävling.

"Du är en av finalisterna!"Grattis! Vi älskade din bok! Vi beklagar förseningen men hade aldrig gissat att det skulle komma så många fantastiska manus. Vinnarna utannonseras på Taffel.se, på Vulkan och på Newsmill de närmaste dagarna.

Lisa Förare Winbladh (Linda Skugge hälsar och hurrar!)"
Taffel - kokbokstävling
Taffel.se
Vinnarna är

Jag är fortfarande i något slags shocktillstånd. Jag vann kokbokstävlingen tillsammans med 4 till.

Vi kommer att få träffas i Stockholm under en dag, träffa kockar, prata om vårt favoritrecept, träffa Ica förlagets utgivare och få se hur man TAR KORT PÅ MAT!!!

Detta tar mig direkt tillbaka till den tiden då Aftonbladets matskribent flög upp hit och skulle göra reportage om hur man lagar mat på bilmotor. Han frågade om jag hade nåra bilder på den färdiga maten!!!!!????

- Va, sa jag. BILDER PÅ MATEN?? Varför då......

Just i denna STUND, i detta förkrossande ögonblick fattade jag att jag nog har gjort;
SVERIGES FÖRSTA KOKBOK UTAN EN ENDA BILD PÅ DEN FÄRDIGA MATEN.

Det NI................
Bilder på allt annat finns, recept, hur man tillagar på olika värmekällor m.m. men jag har
GLÖMT ATT DET SKA VARA BILDER PÅ MAT I DEN!!!!!????

wow..... YES, ska ut och föreläsa med Tina Thörner - läs mer här nedan i förra inläggen.


lördag, januari 3

Car-b-q ; nominerad

Car-b-q kokboken har blivit nominerad till en kokbokstävling. Det blev en rolig överraskning som förlaget berättade för mig.Det är Lisa Förare Winblad, redaktör för taffel.se, Måns Falk matskribent på ICA kuriren, Ingela Holm förläggare på Forma books - Ica bokförlag som är "domare". Glömde - Linda Skugge är också en av dem.

ROLIGT när något händer som man inte själv har tänkt.Just nu är det mest Isboken som ligger i intresse hos andra.

God fortsättning på det nya året.

Nominering; VK

onsdag, december 10

Car-b-q boken & föreläsning

Nu är boken ute på marknanden och fungerar som en bok ska. Det har varit många svettiga och pulshöjande stunder med denna bok. Nu är det över.

I förlängningen så kommer detta ur detta projekt:
Jag kommer att under nästa år samarbeta med Tina Thörner och föreläsa om
det finns intresse.

Vår föreläsning kommer då att innehålla;

Tina;
Rally - äventyr runt om i världen - att med tankens kraft och känslor träna på att ta mer och mer kontroll över om vi vill skapa och att stå emot motgångar. När man skapat den rätta inställningen finns det inga utmaningar som man inte kan bemästra.

Jag;
Hur jag byggde upp mitt varumärle Car-b-q och stod emot en stor mängd motstånd, svikna löften, situationer som jag inte kunde råda över men som direkt påverkade min produkt. Hur jag kom mig igenom med självkänslan i behåll. Samt hur man lagar mat på bilmotorn.

Det är fartfyllda poänger och igenkännande exempel som gör att man vill gå hem och "våga tänka nytt".

OSS kan man boka genom; http://www.kvinnligatalare.se

Det är viktigt att ni bokar oss lång tid i förväg så inte Tina är ute och kör och jag är och grejar med en massa annat.


fredag, november 21

Car-b-q

KOKBOKEN ÄR UTSKICKAD

Boken ska vara komplett och är den inte det så skicka genast tillbaka den. Det har varit problem på tryckeriet som jag inte har någon MAKT över och det gör mig en aning
frustrerad.

MYCKET NÖJE




OBS - denna bild finns inte med i boken.

fredag, november 14

Desserter

Man kan enkelt skapa sig en god dessert genom att göra en smulpajsdeg.
Lägga massor med bär-frukt i botten på ett folie och sedan smula över pajen.
Kör, vända paketet etc tills det har blivit varmt och smaskigt.